top of page
IMG_0411.jpg

V I I H D Y T I N

 • Kuinka paljon hääbändi maksaa?
  Hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi päivämäärä, hääbändin suosio, soittajien lukumäärä, etäisyys juhlapaikalle, soitettavien settien ja toivekappaleiden määrä. Ammattitaitoinen hääbändin keikkahinta sisältää ammattimuusikoiden lisäksi äänentoisto- ja valolaitteet. Ammattilaishääbändien hinnat liikkuvat pääsääntöisesti 1200-2000 euron välillä.
 • Kuinka ajoissa bändi pitää varata?
  Kovassa suosiossa olevat hääbändit varataan joskus jo kaksikin vuotta etukäteen. Kaikki eivät kuitenkaan ota varauksia vastaan niin aikaisin. Jotta saat juhliinne haluamasi bändin, on varaus hyvä tehdä vuotta ennen hääpäivää. Joskus myös jo sovittuja hääkeikkoja peruuntuu, joten koskaan ei ole liian myöhäistä kysyä.
 • Tarjotaanko bändille ruokaa?
  Lämpimän hääruoan tarjoaminen bändin jäsenille on ystävällistä ja soittajia helpottavaa, mutta ei pakollista. Jos ruokaa ei ole tarjolla, on päivän kulku aikataulullisesti syytä järjestää siten, että bändi pääsee ruokailemaan jonnekin, esim. lähimpään ravintolaan. Jos budjetti on tiukka ja lähin ruokapaikka kaukana, voi pitopalvelua pyytää tekemään bändille jotakin juhlaruokaa edullisempaa vatsantäytettä.
 • Kuinka paljon bändi yleensä soittaa?
  Yleisin ja tavanomaisin, molemmin puolin hyväksi koettu soittomäärä hääjuhlissa on 3 x 45min.
 • Mihin aikaan bändi lopettaa?
  Bändit lopettavat soiton yleensä 23.00-01.30 välisenä aikana. Juhlapaikoilla saattaa olla omat, tästä poikkeavat kellonaikansa siihen, milloin musiikki on lopetettava.
 • Voiko bändin ohjelmistoon vaikuttaa?
  Bändit kokoavat ohjelmistonsa kappaleista, jotka ovat hääjuhlaan sopivia, tanssittavia ja häävieraille tuttuja lauluja. Halutessaan tilaaja voi vaikuttaa ohjelmistoon, mutta ammattibändit "lukevat" hyvin tanssikansaa ja osaavat vaihtaa ohjelmistoaan myös soiton aikana tanssijoiden sanomattomien toiveiden mukaisesti.
 • Kuinka monta toivekappaletta bändi soittaa?
  Bändit toteuttavat lähtökohtaisesti aina häätanssin tai -valssin, joiden lisäksi bändit voivat harjoitella muutaman ylimääräisen, settilistaan kuulumattoman toivekappaleen. Toiveet tulee esittää hyvissä ajoin ennen hääjuhlaa, jotta bändi ehtii saada kappaleet sovitettua ja harjoiteltua.
 • Kuinka paljon bändi tarvitsee aikaa roudaukseen ja soundchekkiin?
  Roudaukseen ja soundchekkiin kuluu aikaa yhteensä n. 1- 2 tuntia.
 • Mitä, jos bändi ei ehdi soittamaan ennalta sovittua settimäärää?"
  On hyvin tyypillistä, että aikataulut elävät lähes poikkeuksetta jokaisessa hääjuhlassa. Se ei kuitenkaan koskaan johdu bändistä, joten etukäteen sovittu hinta on sitova.
 • Saako bändin äänentoistolaitteita ja mikrofonia käyttää taustamusiikin kuunteluun ja puheisiin?
  Pääsääntöisesti kyllä, kunhan asian varmistaa etukäteen. Bändin lopetettua äänentoistolaitteista usein halutaan soittaa vielä omia soittolistoja. Silloin on kuitenkin hyvä huomioida, että bändi pian lopettamisensa jälkeen aloittaa roudauksen. Asiasta kannattaa sopia etukäteen, esimerkiksi yhden kaiuttimen jättämistä juhlapaikalle korvausta vastaan.
 • Minkälaisia musiikkityylejä bändin kannattaisi häissä soittaa?
  Esimerkiksi valssia, foxia, tangoa, humppaa, iskelmää, poppia, rokkia ja tietysti bilemusiikkia.
 • Missä bändi on juhlan aikana?
  Tilaajan tehtävänä on järjestää soittajille backstage, eli tila, jossa bändin jäsenet voivat valmistautua ja laittautua esiintymistä varten. Jos sellaista tilaa ei juhlapaikalta löydy, kuluttavat he aikaansa jossakin lähikuppilassa tai muualla. Bändi harvemmin viettää aikaansa vieraiden seassa, paitsi mahdollisen ruokailemisen aikana. Bändi tietysti toivoo aina takahuonetta, mutta tilanne juhlapaikalla voi olla joskus sellainen, ettei ylimääräistä tilaa siihen tarkoitukseen ole.
 • Kuinka paljon bändi tarvitsee soittotilaa?
  Riippuu bändin koosta sekä soitinten ja vahvistimien määrästä. Tilan tarve on varmistettava valitulta bändiltä.
 • Mitä tehdä, jos bändin solisti tai soittaja sairastuu ennen hääjuhlaa?"
  Mikäli soittaja sairastuu, bändi yleensä hoitaa tuuraajan. Solistin sairastuessa bändi ottaa yhteyttä tilaajaan ja tuuraavan solistin hankkimisesta keskustellaan yhdessä.
 • Millainen on hyvä hääbändi?
  Ammattimuusikoista koostuva, hääkokemusta omaava, ohjelmistoltaan monipuolinen ja joustava. Tärkeää on myös se, että bändi on omaan tyyliin ja hääjuhlan tunnelmaan sopiva.
Y H T E Y S   B Ä N D I I N     

Kiitos viestistäsi! Bändin yhteyshenkilö vastaa sinulle mahdollisimman pian!

bottom of page