top of page
Alkusävelet

Olet valmistelemassa yhtä elämäsi tärkeimmistä päivistä ja haluat kaiken olevan sekä mahdollisimman täydellistä että yhteiselle tyylillenne sopivaa. Toivot myös saavasi hääpäivänäsi keskittyä olennaiseen jonkun muun huolehtiessa tunnelman luomisesta ja sen ylläpidosta.

Olet oikeassa paikassa. Tämä sivusto on suunniteltu juuri sinua varten, helpottamaan päätöksentekoa musiikillisten valintojenne tekemisessä. Tänne on koottu yleistä tietoa häämusiikista sekä vihkitilaisuudessa että hääjuhlassa, ideoita ja ajatuksia sopivan musiikin löytämiseksi sekä vinkkejä hääbändin tai esiintyjien valintaan, ammattitaitoisten ja kokeneiden muusikoiden joukosta.

Lue vinkit, tutustu tarjoamiimme esiintyjiin, kuuntele häämarsseja, selaile soittolistoja ja tee hyviä valintoja. Käytössäsi on myös häächat, jossa voit keskustella Heikin kanssa häämusiikkiin ja esiintyjiin liittyvistä asioista. Usein kysytyt kysymykset löydät helposti myös yläpalkin kautta.

Häämusiikki.com -yhteisöön on kutsuttu mukaan ainoastaan häätilaisuuksien tunnelmointiin erikoistuneita, vahvan ammattitaidon ja pitkän kokemuksen omaavia, monipuolisesti lahjakkaita ja osaavia esiintyjiä. Osa artisteista ja bändeistä on hyvinkin tunnettuja, osa suurelle yleisölle vielä tuntemattomia lahjakkaita esiintyjiä. Kaikki mukana olevat ovat loistavia valintoja vastaamaan häiden musiikillisesta puolesta, sinun tarvitsee vain valita juuri teidän juhlaanne sopiva ja tehdä varaus ajoissa saadaksenne haluamanne esiintyjän.

Hääpäivä on yhtenäinen kokonaisuus ja sen sujuminen vaatii kaikilta järjestelyihin osallistuvilta ammattitaitoa ja joustavuutta. Kokemuksemme mukaan musiikin osuus hääjuhlan onnistumisen kannalta on odotettua suurempi, joten pidämme tärkeänä bändien koostuvan ammattisoittajista. Toki monen juhlaparin lähipiirissä on myös taitavia musiikin harrastajia, mutta hääpäivän sisältäessä paljon muutakin kuin soittamista, suosittelemme ammattisoittajiin sijoittamista ja heidän varaamistaan hyvissä ajoin. Näin myös musisoivat ystävät ja sukulaiset saavat keskittyä tärkeän päivänne juhlistamiseen vailla velvoitteita.

Ammattilaishääbändien hinnat vaihtelevat 1200-2000 euron välillä, joskin yli viiden henkilön kokoonpanot voivat maksaa jonkin verran enemmän. Hinnan muodostumiseen vaikuttavat mm. juhlapaikan sijainti, hääpäivän ajankohta ja päivän kokonaispituus, soitettava settimäärä ja mahdolliset toivekappaleet, hääbändin suosio ja kysyntä sekä mahdolliset esiintymiset juhlan lisäksi myös vihkitilaisuudessa. Ammattimuusikot selviävät perinteisiä bilebändejä paremmin hääpäivän ohjelmamuutoksista, odottelusta ja yllättävistä säestystehtävistä. Häätilaisuuksiin erikoistuneilla muusikoilla on myös ymmärrystä päivän herkkyyteen ja hyvän tilannetajun myötä mahdollisuus vaikuttaa huomaamattomasti tilaisuuden tunnelmaan erilaisiin tilanteisiin sopivalla musiikilla.

Riippuen hääjuhlan muusta virallisesta ohjelmasta, on juhlan luonnikkuuden kannalta osoittautunut toimivimmaksi soittomääräksi 3 x 45 minuuttia. Muun ohjelman vuoksi on erityisen tärkeää, että hääbändi on aikataulullisesti joustava, sillä poikkeuksetta lähes jokaisen hääjuhlan aikataulu elää päivän aikana. Bändiltä voi halutessaan tiedustella mahdollisuutta esittää esimerkiksi taustajazzia ruokailun tai kahvin aikana. Hääjuhlassa on hyvin tyypillistä häävalssin tai häätanssin jälkeen soittaa joitakin pareja myös perinteistä tanssimusiikkia.

Paritanssi on tyylikäs ja luonteva osa myös hääjuhlan ohjelmaa. Bändit esittävät usein seteissään musiikkia, joka soveltuu hyvin paritanssiin. Suosittuja ja helppoja tanssilajeja ovat valssi ja foksi, joka on vaihtoaskeleella tanssittava tanssi. Tähdet tähdet ja Satulinna ovat hyviä esimerkkejä tanssittavasta foksimusiikista. Myös tangot ja muut neljään menevät kappaleet tanssitaan foksin askelin. Iskelmämusiikki ja kevyt popmusiikki  ovat hyviä siirtymätyylejä kohti myöhäisillan bilemusiikkia. Tämän videon avulla voit helposti opetella, tai muistella unohtuneet foksin askeleet.

Etukäteen on hyvä miettiä juhlavieraiden musiikkimieltymyksiä. Nuorten suosimasta bilemusiikista eivät välttämättä vanhemmat juhlavieraat välitä. Heitä ajatellen voisi parempi valinta olla perinteisempi tanssi- ja iskelmämusiikki.

Ohjelmistoon ei kuitenkaan kannata liikaa puuttua, sillä tarjoamillamme bändeillä on pitkä ja laaja kokemus erilaisista häistä, ja he tietävä hyvin, millainen musiikki juhlaan sopii. 

 

Ammattitaitoiset muusikot myös lukevat soiton ohessa juhlakansaa ja muuttavat tarpeen tullen ohjelmistoaan sopivaan suuntaan.  Jos toivot mieluummin esimerkiksi suomenkielistä ohjelmistoa, esitä toiveesi suoraan yhtyeelle. Häävalssin lisäksi on yleensä mahdollista pyytää muutamia toivekappaleita.

bottom of page